Blanc de Blancs

Champagne fra Paul Hazard

Pris: 240 kr. ved 6 flasker og 260 kr. ved 1 flaske

Drue: 100% Chardonnay

Apellation: AOC, Cuvée, Non-vintage

Årgang: Non-vintage

Parcel: Châtillon sur Marne

Vinificering: Vinen er lagret i 48 måneder i kælderen. Denne most kommer fra den allerførste presning, hvilken er den bedste og den bliver kaldt “cuvée”.

Restsukker: 6 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Antal flasker: 5.000 stk. pr. år

Smagsnoter: En atypisk Blanc de Blancs fra ler-kalkstensjorden i Marnedalen.Cuvée Clémentine har en diskret mousse ved servering med en fin perlerække af bobler. Denne champagne bringer ægte vinøsitet frem i næsen, og har en modenhed med noter af tørrede frugter og grillede mandler. Smagen er aromatisk kompleks, med noter af abrikos, lime og honning. 

Mad til vinen:  God til mad. F.eks. skaldyr, fisk og bløde oste.

Lagring: Er drikkeklar nu, men kan gemmes op til 3 år.

Lidt om producenten: I 1970 besluttede Hazard-familien at beplante syv hektarer med vinstokke. Vinplanterne blev hurtigt gårdens foretrukne afgrøde, og i dag er det de to sønner, der siden 2008 har taget over. I 1992 besluttede de at ændre navnet på familiens vingård til Champagne Paul Hazard til ære for deres bedstefar, som gik bort samme år. 

Markerne er tilplantet med de tre hoveddruesorter, der bruges i Champagne: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Der laves håndhøstet og håndlavet champagne på vingården i Vallée de la Marne, og firmaet agerer som en såkaldt Récoltant Manipulant (RM), hvilket betyder, at de bruger deres egne druer til at lave deres vine.