
Cuvée Tradition
Champagne fra Paul Hazard
Pris: 180 kr. ved 3 flasker og 200 kr. ved 1 flaske
Drue: 25% Pinot Meunier, 45% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Apellation: AOC, Cuvée, Non-vintage
Årgang: Non-vintage
Parcel: Châtillon sur Marne
Vinificering: Vinen er lagret i 36 måneder i kælderen inden bundfaldet (bærmen) fjernes fra flasken. Denne most kommer fra den allerførste presning, hvilken er den bedste og den bliver kaldt “cuvée”.
Restsukker: 8 gram pr liter – Brut
Alkohol: 12%
Antal flasker: 100.000 stk. pr. år
Smagsnoter: En Brut Tradition-champagne med en skøn friskhed, høj syre og en kraftig aroma- og smagsintensitet. Smagen har noter af melon og grape. Den har en dejlig mousse ved servering, efterfulgt af en fin perlerække af bobler. En struktureret og forfriskende cuvée, som alle kan lide.
Mad til vinen: God til aperitif med canapéer og snacks. God til mad, f.eks. grillet hvidt kød, svinekød, fed fisk og bløde oste.
Lagring: Er drikkeklar nu.
Lidt om producenten: I 1970 besluttede Hazard-familien at beplante syv hektarer med vinstokke. Vinplanterne blev hurtigt gårdens foretrukne afgrøde, og i dag er det de to sønner, der siden 2008 har taget over. I 1992 besluttede de at ændre navnet på familiens vingård til Champagne Paul Hazard til ære for deres bedstefar, som gik bort samme år.
Markerne er tilplantet med de tre hoveddruesorter, der bruges i Champagne: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Der laves håndhøstet og håndlavet champagne på vingården i Vallée de la Marne, og firmaet agerer som en såkaldt Récoltant Manipulant (RM), hvilket betyder, at de bruger deres egne druer til at lave deres vine.