Le Rochoy  –  2018

Økologisk hvidvin fra Domaine Laporte

Pris: 170 kr. ved 6 flasker og 190 kr. ved 1 flaske

 Drue: Sauvignon Blanc – økologisk

Terroir: Marken er dækket med flintsten og beskyttet af skov mod nord

Alder på vinstokkene: 

Høst: Druerne høstes med hånd

Noter: I glasset fremstår den lysegul med refleksioner af sølv. Vinen er krystallinsk og klar. Næsen udtrykker smukke blomster, hvide og gul-kødede frugter. Munden præsenterer en udtryksfuld friskhed og balance, med mineralitet fra flinten.

Mad til vinen: Vinen er dejlig ”bare” at drikke, eller drik den til fisk, krebsdyr og hummer. Bør serveres ved 11 til 12 grader

Fremstilling: Når druerne er presset, ”hviler” mosten i ca. et døgn ved lav temperatur. Herefter hæves temperaturen og gæringen går i gang. Der bruges kun naturlig gær fra druerne og vinen gærer i ca. 15 dage, hvilket er med til at bevare aromaerne og mineraliteten 

Lagring: Er drikkeklar nu og kan gemmes 4 til 7 år afhængig af årgang – 2018 var en god årgang!

Lidt om producenten: Domaine Laporte ligger for foden af Sancerre og har produceret kvalitetsvin siden 1850. I 1986 blev Laporte solgt til en anden kendt vinfamilie i Sancerre, nemlig Bourgeois familien. Laporte dyrker alle deres parceller i Sancerre økologisk, hvilket også gælder den kendte mark “Le Rochoy”. 

Rochoy er en unik bjergskråning i Sancerre der tidligere var et romersk stenbrud kaldet Rochetum”. De flintsten, der dækker jorden akkumulerer varme om dagen og giver den tilbage om natten. Det er flinten der giver denne cuvée al dens mineralitet. Druerne modnes hurtigt og giver en exceptionel hvid Sancerre.