Les Mont Damnés  –  2019

Hvidvin fra Anthony & David Girard  –  Vinen er desværre udsolgt

Pris: 145 kr. ved 6 flasker og 165 kr. ved 1 flaske

 Drue: Sauvignon Blanc

Terroir: Stokkene gror på den kendte mark Les Mont Damnés (det pokkers bjerg), hvor koncentrationen af fossiler (kalk) fra den kimmeridgian periode er særlig stor. Vinen dyrkes økologisk, men de har valgt ikke at blive certificeret

Alder på vinstokkene: Stokkene er fra 35 til 70 år

Høst: Druerne høstes med håndkraft

Smagsnoter: Her er en intens hvidvin med fylde og mineralitet. Den har velsmagende noter af grønne æbler og citrus. Vinen er frisk og syrerig. Den fremtræder velafbalanceret og lækker ved første smagsindtryk og åbner sig flot mens den er i glasset.

Mad til vinen: Vinen er dejlig ”bare” at drikke, men ellers passer den til fisk, skaldyr og grøntsagsretter, men går også fint til kylling. Bør serveres ved 8 til 10 grader og bliver kun bedre af at være åben lidt.

Fremstilling: Når druerne er presset, ”hviler” mosten i ca. et døgn ved lav temperatur. Herefter hæves temperaturen og gæringen går i gang. Der bruges kun naturlig gær fra druerne. Efter gæringen lagers vinen i ca. 7 måneder før den flaskes. En mindre del (ca. 5%) af mosten kommes på egetræsfade og blandes i vinen før den flaskes. Dette er med til at gøre vinen mere kompleks

Lagring: Er drikkeklar nu og kan gemmes 3 til 5 år

Lidt om producenten: Anthony Girard overtog familiens domæne i 2007. Det blev oprindeligt oprettet af hans oldefar Serge Renard. Serge plantede vinstokke på Monts Damnés og arbejdede med håndkraft og “treuil”, en slags kabelkæde, der bruges til at hejse forsyningerne op ad en stejl vinmark. Serge’s søn, Andre Renard-Fleuriet fortsatte. Han efterfølges af Sylvie Girard, hans datter og mor til Anthony og David, og hun er fortsat aktiv med høsten, ligesom deres bedstemor og oldemor. Der høstes med håndkraft og til gæringen bruges kun naturlig gær. I 2015 kom Anthony’s bror David også ind i virksomheden. De har 3 hektar med vin på Monts Damnés, og vinstokkene er nu mellem 35 og 70 år gamle.