Petite Fontaine Rouge  –  2018

Rødvin fra Cave De La Petite Fontaine

Pris: 120 kr. ved 6 flasker og 140 kr. ved 1 flaske

Drue: Pinot Noir

Terroir: Caillottes (kalksten) og Terres Blanches (ler og kalk)

Alder på stokkene: ca. 25 år

Høst: Druerne høstes med maskine

Smagsnoter: En Pinot der er kraftigere end vanlig, man mærker fadlagringen som er med til at forstærke kompleksiteten af smagen. Det er en vin med en rund og kraftig bouquet. Noterne er kirsebær, hindbær og formuldet skovbund. 

Mad til vinen: Det er en vin med en vis mængde tanniner, der er et perfekt match til både det røde og hvide kød, men i særdeleshed til efterårets overdådige udvalg af svampe

Fremstilling: Når druerne er høstet sorteres sendes druerne op i macerationstankene, hvor de ligger i ca. 10 dage med daglige omrøringer. Dette skal sikre, at mosten kommer tilstrækkeligt i berøring med skaldelene, da det giver farven til vinen. Når vinen har gæret den første alkoholiske gæring og vinmageren vurderer, at farve med videre er perfekt, presses druerne i den pneumatiske presse og overføres derefter til store ståltanke. Dette for at blande mosten fra flere macerationstanke. Slutteligt hældes mosten på 600 liters egetræsfade. Her lagres vinen i 12 til 18 måneder afhængig af kvaliteten af den pågældende årgang.

Lagring: Er drikkeklar nu og kan gemmes op til ca. 10 år

Om producenter: FLEURIET familien har været vinproducent i flere generationer – En af hulerne stammer fra 1735. Cave de la Petite Fontaine “Den lille fontænes hule” er en familievingård ledet af Emmanuel og Jean-Paul Fleuriet. Vingården ligger i «Chaudoux» tæt ved Verdigny-en-Sancerre og er blevet bygget gennem generationer af familien Fleuriet. Karakteristisk for vingården er hulerne bygget af sten med hvælvet loft, der sørger for, at holde en jævn temperatur året rundt – se billede herunder. En lille kilde føder en fontæne i en af hulerne.

Familiens vingård omfatter ca. 12 hektar, der hovedsagelig ligger i Verdigny kommune. Nogle af vinstokke er plantet på ler- og kalkstensbjerge, hvor nogle skråninger kan nå 40% ”Terres Blanches”. Den anden del, på kalkstenens plateau, kaldet ”caillottes”.