Signature

Champagne fra Soutiran

Pris: 320 kr. ved 3 flasker og 360 kr. ved 1 flaske

Drue: 60% Pinot Noir og 40 % Chardonnay

Appellation: Grand Cru, Ambonnay

Årgang: Non-vintage

Vinificering: Har ligget 3 år på bærmene (Sur Lie) og er delvist malolaktisk gæret, hvilket er en organisk proces (autolyse), hvor druens naturlige æblesyre omdannes til en mælkesyre. Dette gør vinen lidt blødere i stilen.

Restsukker: 6 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Frigivet: 2023

Antal flasker: ca. 10.000 stk. pr. år

Smagsnoter: Smagen er meget aromatisk, hvor røde og gule frugt aromaer blandes med en fin mineralitet. Hints af pære og ferskner er i flot balance med de ristede noter. Brusen er cremet og glat til ganen. Rød og gul frugt aromaer blandes med en kalkholdig mineralitet, der bringer saltholdige undertoner frem. Det er en tør, rig og cremet champagne der giver en helstøbt smagsoplevelse. 

Mad til vinen:  Serveres gerne til kammuslinger, svamperisotto eller kylling med trøfler.

Lagring: Er drikkeklar nu, men kan stadig mindst fem år.

Awards: 

Lidt om producenten: Vores familiedrevne hus forvalter 6 hektar vinstokke, hvoraf størstedelen er beliggende på AMBONNAY’s terroir. Et par parceller med 1er Cru – i landsbyerne Trépail, Chigny les Roses, Ludes og Chamery.

Vingårdsledelsen respekterer bæredygtig vindyrkningspraksis. Efter jordanalyse beriges arealer, der mangler næringsstoffer, kun med organisk gødning. Bearbejdning af jorden reducerer behovet for herbicider. 

Ca. 30 parceller høstes manuelt over en periode på ca. 10 dage. Efter presningen med en membranpresse på 4000 kg begynder juicerne deres alkohol- og malolaktiske gæringer i et temperaturkontrolleret miljø. En ekstra palet af aromaer kommer fra egetræsfade, som komplementerer de rustfri stålkar.

Vinene, gæret på store fade, lagres på bærme indtil blandingen. En omrøring af bærmen foretages i et stykke tid afhængigt af årets profil. Inden aftapning gennemgår vinene en koldstabilisering og filtreres ved hjælp af lerfiltre. Når de er aftappet, hviler cuvéerne vandret på bærme mellem 3 og 8 år, afhængig af cuvée, før de disgorges.

Doseringsmængden omdefineres årligt for hver enkelt cuvée efter forsøg i laboratoriet og blindsmagninger. Vinens harmoni og balance er de elementer, som smagsudvalget efterspørger.

Efter disgorgement hviler cuvéerne i gennemsnit yderligere 6 måneder, før de mærkes og sælges. Denne supplerende hvileperiode giver mulighed for vinens homogenitet.