Terres Blanches Rouge  –  2018

Rødvin fra Domaine Thomas Et Fils

Pris: 180 kr. ved 1 flaske og 160 ved 6 flasker

Drue: Pinot Noir

Terroir: Terres Blanches – “Hvid jord”

Alder på vinstokkene: 40 til 50 år

Høst: Druerne håndhøstes

Fremstilling: Når druerne kommer ind til vineriet, skilles de fra stilk og eventuelle blade og hældes i tanke, hvor macerationen forløber over 15 til 20 dage. Her foregår den alkoholiske gæring (1. gæring) med naturlig gær. To gange dagligt presses drueskallerne ned i tanken. Når vinen er klar, presses den og kommes på egetræsfade. Da der stadig er sukker i vinen starter der naturligt en malolaktisk gæring (2. gæring) i løbet af de 12 måneder vinen ligger på fade. Vinen flaskes uden klarering eller filtration.

Smagsnoter: Balanceret bouquet, har noter af rød frugt såsom hindbær, kirsebær og vinen ledsages af en krydret note fra egetræsfadet

Mad til vinen: Denne kvalitets Pinot Noir vil gå fint sammen med rødt kød, vildt og selvfølgelig ost. Julien Thomas siger, at vinen bør nydes ved 12 til 14 grader, hvilket vi dog finder for køligt. Men den bør bestemt ikke serveres over 18 grader.

Lagring: Julien Thomas fortæller, at denne kvalitets rødvin kan lagers FOREVER, men vi tænker den bør drikkes inden da 🙂

Om producenter: I den lille landsby Verdigny, ikke langt fra Sancerre selv, har Julien Thomas gradvist overtaget fra sin far, Jean. Han fortsætter familietraditionerne, der begyndte så længe tilbage som i 1600-tallet og støttes af sin partner, Justine, ligesom hans mor Ginette, støttede sin far. Deres arbejde bygger på viden opbygget gennem århundreder og samtidig tilføjer Julien sit personlige præg og har forpligtet sig til at producere rigere Sancerre-vin ved hjælp af naturlige teknikker.

Deres “Nul kemi” tilgang understreger respekt for druerne. De følger en biodynamisk tilgang, hvilket gør det muligt for vinstokken at udfolde sin unikke ”personlighed”. Det er også en kultiveringsfilosofi i total harmoni med miljøet. For eksempel opretholder de en naturlig balance i jorden ved at bearbejde den med omhu og derved tilskynde til rigere mikrobiel aktivitet og bedre vandoptagelse. Brug af naturlige elementer i dyrkningen af ​​vinstokken skaber et gunstigt miljø for flora og fauna til gavn for vinstokkene. Den pleje, de giver ​​vinstokkene, tilskynder til udvikling af naturlige gæraromaer og typicitet. Ikke hjemmehørende gær har en tendens til at påvirke aromaerne, hvilket kan nedsætte kvaliteten af vinen.