Sancerre Blanc  –  2022

Hvidvin fra Domaine Michel Girard et Fils

Pris: 135 kr. ved 6 fl. og 155 for 1 fl.

 

Drue: Sauvignon Blanc

Terroir: Vinen er blanding af druer fra de tre jordbundstyper, Caillottes (kalksten), Terres Blanches (ler og kalk fra fossiler) samt Silex (flintsten)

Alder på vinstokkene: ca. 20 år

Høst: Druerne høstes med maskine

Smagsnoter: Det er en delikat sprød og syrerig vin. Vinen er frugtfuld og har duftnoter af pære, æble og citrus, der blander sig med aromaer af frisk græs. Smagsnoter af abrikos og fersken. Det er en skøn rund og balanceret vin. 

Mad til vinen: Denne skønne vin passer til fisk, skaldyr, grøntsagstærter og salater med olie- citron/vineddikedressing. Bør nydes ved 10 til 12 grader

Fremstilling: Når druerne er presset, ”hviler” mosten i ca. et døgn ved lav temperatur. Herefter hæves temperaturen til knap 20 grader og gæringen går i gang. Der bruges kun naturlig gær fra druerne. Efter gæringen hviler vinen i 4 måneder før den flaskes.

Lagring: Er drikkeklar nu og kan gemmes 3 til 5 år

Lidt om producenten: Allerede i 1789 under den franske revolution, blev der dyrket vine på vingården Domaine Michel Girard et Fils. Det er nu den 7. generation der fastholder den stolte vin tradition. Vingården er beliggende i den lille landsby Verdigny, kun fire en halv kilometer fra middelalderbyen Sancerre. Faderen Michel er stadigvæk aktiv, men ellers er det sønnerne Phillipe og Benoit der deler opgaverne med at pleje vinstokkene og styre produktionen fra drue til vin. Familien tilhøre den skare af vinbønder der holder fast i at være uafhængige af store producenter. På deres bare 20 hektar produceres traditionelle Sancerre vine, enkeltmarks vine samt to fadlagrede vine. De to faglagrede vine produceres i et meget begrænset antal og er i høj grad et ønske om ”lege”, samt bevare traditionerne for at producere vin på fade. 80 % af produktionen er Sauvignon Blanc til de hvide vine og af de resterende 20 % af produktionen er Pinot Noir, hvoraf halvdelen bliver til rødvin og den anden halvdel går til fremstillingen af en tør og frisk rosévin. Familiens parceller (del af en mark) er fordelt over det meste af kommunen. Otte parceller ligger centralt i området nær Verdigny på en jordbund med overvejende kalksten (Cailottes), seks parceller ligger på en jordbund på kalkrig ler (Terres Blanches) og de sidste 11 parceller ligger i den østlige del af Sancerre med mest flint i undergrunden, også kaldet Silex.