Sancerre

Sancerre ligger ca. 200 km syd for Paris på den vestlige side af Loire-floden. Det er både en charmerende lille middelalderby omkranset af vinmarker og et vinområde AOC “Appellation d’Origine Contrôlée”. Her laves de dejligste friske hvidvine med en god syre, smagfulde rosévine samt oversete gode rødvine.

Sancerre er et mindre vinområde på knap 3.000 hektarer, men på trods af det, er variationen i vinene alligevel stor pga. den store variation i både jordbundsforhold /terroir og solmængde. Det lille vinområde består af 14 kommuner med ca. 330 producenter, hvor den mindste råder over 4 hektarer. Af de mest kendte kommuner finder man Sancerre, Verdigny, Chavignol og Bue.

Hvidvinene er forfriskende med en god syre. Nogle har en lang eftersmag af frugt og let sødme, andre har ligget på fad i op til et år og derved ændret smag til en ganske anden fyldigere hvidvin. Vores røde vine repræsenterer to forskellige udtryk: Den ene er en let, balanceret rødvin med svag syre, den anden vin er en kompleks og elegant rødvin med bløde tanniner. Til forårets og sommerens nydelse er rosévinene perfekte syrerige og friske.