Rosé Réserve 1er Cru

Champagne fra G. Tribaut

Pris: 250 kr. ved 3 flasker og 270 kr. ved 1 flaske

Drue: 80% Chardonnay & 20% Pinot Noir

Appellation: 1er cru d’Hautvillers

Årgang: Non-vintage

Vinificering: Champagne-roséen er lavet med en blanding af hvid- og rødvin. Champagnen har ligget 3 år på bærmene (Vin Sur Lie) og er malolaktisk gæret, hvilket er en organisk proces (autolyse), hvor druens naturlige æblesyre omdannes til en blødere mælkesyre. Dette gør vinen lidt blødere i stilen.

Restsukker: 7 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Frigivet: 2022

Antal flasker: 25.000 stk. pr. år

Smagsnoter: En champagne med næse af sprøde røde bærfrugter som f.eks. solbær, friskhed som i pærer og en fin finish af krydderier. Let og frugtig smag med flot struktur. En meget elegant vin.

Mad til vinen:  God til fisk. F.eks. laks med reven citronskal og hvide ris. Som al champagne er den god til skaldyr, men kan også klare lidt lette retter med fisk, kylling og salat.

Lagring: Er drikkeklar nu, men kan også ligge et par år.

Awards: 88/100, Gilbert & Gaillard 2020. Guldmedalje Le Mondial de Rosé 2019.

Lidt om producenten: G. Tribaut ligger i Hautvillers, et terroir klassificeret som 1. cru, i hjertet af den store Marne-dal, hvor munken Dom Pérignon boede. På skråningerne, der også er registreret som UNESCO verdensarv, har familien hele 48 grunde med 3 typer jord (kridtholdig, sandet og ler-kalksten). Det giver familien mulighed for at udvikle på et rigt og varieret område.

 Familien på 3 generationer, ført an af Vincent og hans søster Valérie, dyrker tre druesorter (Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay) på mere end 12 hektar. Søskendeparret bliver støttet af den forrige generation, far, mor og onkel, der videregiver deres erfaringer. Faktisk var det bedstefaren, der i 1935 satte gang i vinproduktion, og som har videregivet sin passion til de følgende generationer.Gauthier, Valéries søn, har nu sluttet sig til driften og bringer et frisk syn på vinene.  Familien arbejder efter traditioner og knowhow, mens de konstant udvikler en stadigt stigende kvalitet. De har desuden sat sig som mål at få en miljøcertificering.G. Tribaut er kåret som det 3. bedste Champagne hus af The Times, Expert Traveller.