Blanc de Noirs 1er Cru

Champagne fra G. Tribaut

Pris: 250 kr. ved 3 flasker og 270 kr. ved 1 flaske

Drue: 100% Pinot Noir

Appellation: 100% 1er cru d’Hautvillers

Årgang: Non-vintage

Vinificering: Har ligget 3 år på bærmene (Vin Sur Lie) og er malolaktisk gæret, hvilket er en organisk proces (autolyse), hvor druens naturlige æblesyre omdannes til en mælkesyre. Dette gør vinen lidt blødere i stilen.

Restsukker: 7 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Frigivet: 2022

Antal flasker: 30.000 stk. pr. år

Smagsnoter: En Blanc-de-Noir champagne med en behagelig friskhed. En let champagne med frugtaromaer og strejf af citron. Æble og fersken bringer friskhed og elegance. Perfekt alliance mellem aromaer af kandiseret frugt og frisk frugt, der slutter med en gourmet-tone. Kompleks og traditionel. Harmonisk og meget elegant champagne.

Mad til vinen:  God til mad. Feks. Oksetatar med hash browns kartofler. Som al champagne er den god til skaldyr, men kan også klare retter med fisk, kylling og vildt.

Lagring: Er drikkeklar nu, men kan stadig ligge nogle år.

Awards: 90/100, Gilbert & Gaillard 2020. Sølvmedalje Médaille d’Argent 2019.

Lidt om producenten: G. Tribaut ligger i Hautvillers, et terroir klassificeret som 1. cru, i hjertet af den store Marne-dal, hvor munken Dom Pérignon boede. På skråningerne, der også er registreret som UNESCO verdensarv, har familien hele 48 grunde med 3 typer jord (kridtholdig, sandet og ler-kalksten). Det giver familien mulighed for at udvikle på et rigt og varieret område.

 Familien på 3 generationer, ført an af Vincent og hans søster Valérie, dyrker tre druesorter (Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay) på mere end 12 hektar. Søskendeparret bliver støttet af den forrige generation, far, mor og onkel, der videregiver deres erfaringer. Faktisk var det bedstefaren, der i 1935 satte gang i vinproduktion, og som har videregivet sin passion til de følgende generationer.Gauthier, Valéries søn, har nu sluttet sig til driften og bringer et frisk syn på vinene.  Familien arbejder efter traditioner og knowhow, mens de konstant udvikler en stadigt stigende kvalitet. De har desuden sat sig som mål at få en miljøcertificering.G. Tribaut er kåret som det 3. bedste Champagne hus af The Times, Expert Traveller.