Vores champagne

Champagne: Cuvée Tradition – Paul Hazard

Drue: 62% Meunier, 33% Chardonnay og 5% Pinot Noir

Lagring: Vinen er lagret i 36 måneder i kælderen inden bundfaldet (bærmen) fjernes fra flasken. 

Dosage (tilsat sukker): 8 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: En Brut Tradition-champagne med en skøn friskhed og en god aroma- og smagsintensitet. Smagen har noter af melon og fersken der stammer fra Meunier druen. Den har en dejlig mousse ved servering, efterfulgt af en fin perlerække af bobler. En struktureret og forfriskende cuvée, som alle kan lide.

Pris: 210 kr. ved 3 fl. og 230 kr. for 1 fl.

Champagne: Blanc de Blancs – Paul Hazard

Drue: 100% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret i 46 måneder i kælderen inden bundfaldet (bærmen) fjernes fra flasken. 

Dosage (tilsat sukker): 6 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: En atypisk Blanc de Blancs fra ler-kalkstensjorden i Marnedalen. Denne Cuvée har en diskret mousse ved servering med en fin perlerække af bobler. Denne champagne bringer ægte vinøsitet frem i næsen, og har en modenhed med noter af tørrede frugter og grillede mandler. Smagen er aromatisk kompleks, med noter af abrikos, lime og honning.

Pris: 240 kr. ved 3 fl. og 260 kr. for 1 fl.

Champagne: Cuvée Rosé – Paul Hazard

Drue: 48% Pinot Noir, 27% Pinot Meunier, 25% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret i 36 måneder og inden lageringen iblandes ca. 15% rødvin fra Champagne. 

Dosage (tilsat sukker): 8 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: Med en blanding af de tre druesorter, opnår Hazard en vellykket karismatisk Cuvée Rosé. Den laksefarvede champagne-rosé har en diskret mousse, efterfulgt af en række af perleagtige bobler. Smagen afslører en friskhed af røde frugter, som kirsebær og især sprøde jordbær. Lime og gær giver kontrasterne i smagen en skøn aroma.

Pris: 230 kr. ved 3 fl. og 250 kr. for 1 fl.

Champagne: Rosé de Réserve, 1er Cru – G. Tribaut

Drue: 20% Pinot Noir, 80% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret i 36 måneder og inden lageringen iblandes ca. 15% rødvin fra Champagne. 

Dosage (tilsat sukker): 7 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: En champagne med en næse af sprøde røde bærfrugter som fx solbær, friskehed som i pærer og en finish af krydderier. Let og frugtig smag med flot struktur. En elegant vin.

Pris: 250 kr. ved 3 fl. og 270 kr. for 1 fl.

Champagne: Blanc de Noirs, 1er Cru – G. Tribaut

Drue: 100% Pinot Noir

Lagring: Vinen er lagret i 36 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 7 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: En Blanc-de-Noir champagne med en behagelig friskhed. En let champagne med frugtaromaer og strejf af citron. Æble og fersken bringer friskhed og elegance. Perfekt alliance mellem aromaer af kandiseret frugt og frisk frugt, der slutter med en gourmet-tone. Kompleks og traditionel. Harmonisk og meget elegant champagne.

Pris: 250 kr. ved 3 fl. og 270 kr. for 1 fl.

Champagne: Cuvée La Carte Or, 1er Cru – Robert Jobart

Drue: 40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier, 20% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret i 56 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 7 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: Champagnen har smagsnoter af tørret frugt såsom abrikoser, der tilføjer en sødmefuld karakter til champagnen og bidrager til dens dybde og kompleksitet. Der er også aromaer af ristede nødder og toast, der tilføjer en subtil sprødhed og kompleksitet til smagen. Her er der tale om en champagne hvor lageringen på 56 måneder giver fylde og dybde.

Pris: 260 kr. ved 3 fl. og 280 kr. for 1 fl.

Champagne: AS/100BLAGE, Økologisk – Le Guédard

Drue: 60% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 20% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret på bærmen i 36 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 7 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: En rig duft af æbler, pære, abrikos, toast, mineraler. Disse noter går igen i smagen, hvor der også er røde frugter og mandler.  Den er tør og perlende med en god syre, struktur og balance, medium til lang eftersmag.

Pris: 330 kr. ved 3 fl. og 370 kr. for 1 fl.

 Champagne: AS/100BLAGE, Økolgisk – Le Guédard

Drue: 60% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 20% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret på bærmen i 36 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 0 gram pr. liter – Zero Dosage

Smagsnoter: En rig duft af æbler, pære, abrikos, toast, mineraler. Disse noter går igen i smagen, hvor der også er røde frugter og mandler.  Den er tør og perlende med ekstra syre, da der ikke er tilsat sukker. Medium til lang eftersmag.

Pris: 330 kr. ved 3 fl. og 370 kr. for 1 fl.

 Champagne: Signature, Grand Cru – Soutiran

Drue: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay

Lagring: Vinen er lagret i 36 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 6 gram pr. liter – Brut

Smagsnoter: Smagen er meget aromatisk, hvor røde og gule frugt aromaer blandes med en fin mineralitet. Hints af pære og ferskner er i flot balance med de ristede noter. Det er en tør, rig og cremet champagne der giver en helstøbt smagsoplevelse.

Pris: 320 kr. ved 3 fl. og 360 kr. for 1 fl.

Champagne: Perle Noir, Grand Cru – Soutiran

Drue: 100% Pinot Noir

Lagring: Vinen er lagret i 24 måneder  

Dosage (tilsat sukker): 6 gram pr. liter

Smagsnoter: Gylden i farven, der afslører en flot renhed og mineralitet. Fyldig, kompleks og tør i ganen. Næsen åbner op med noter af figen, pærer og ananas. Ved smagning er vinen rig og fløjlsagtig. Den kombinerer frugtagtig rundhed med mineralitet og efterlader et strejf af havsalt. Dens smag er bemærkelsesværdig lang og dens friskhed forbløffende for en Blanc de Noirs.

Serveres gerne til kammuslinger, svamperisotto eller kylling med trøfler.

Pris: 380 kr. ved 3 fl. og 420 kr. for 1 fl.

Absolus 32 champagneglas

Champagneglas fra Lehmann (Reims, Frankrig): 

Når der serveres en dejlig champagne, så bør den nydes i et glas som kommer fra Champagne og som flere af producenterne bruger. Det glas kommer fra firmaet Lehmann og hedder Absolus 32. 

Det er ikke et håndlavet glas, men et flot og solidt glas, med det helt rigtige til at fange aromaerne i champagnen og til at se boblerne fra spidsen af bunden.

På hjemmesiden champagne.com kan man læse at de fraråder, at man vasker glassene op i maskine og at man heller ikke bruger sulfo, men nøjes med varmt vand. Dette for at hindre, at der lægger sig en hinde på indersiden af glassene, der vil mindske antallet af bobler. 

Pris: 450 kr. for 6 glas, ved samtidig køb af tre flasker champagne koster de 400 kr.