La Carte Or – 1er Cru

Champagne fra Robert Jobart

Pris: 260 kr. ved 3 flasker og 280 kr. ved 1 flaske

Drue: 40% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 20% Chardonnay

Apellation: 1. Cru, Cuvée de Prestige

Årgang: Non-vintage

Parcel: Ludes

Vinificering: Høsten sker manuelt. Der anvendes 30% reservevin for at sikre den perfekte ensartede smag år efter år. Champagnen er gæret (Vin Sur Lie) 56 mdr. i flasken. Flaskerne placeres på lameller i traditionelle kridtgrave, hvilket giver vinen en stærk og unik karakter. Efter dosering får vinene en ekstra hviletid på 2 måneder før frigivelse.

Restsukker: 7 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Antal flasker: 3.000

Smagsnoter: Champagnen har smagsnoter af tørret frugt såsom abrikoser, der tilføjer en sødmefuld karakter til champagnen og bidrager til dens dybde og kompleksitet. Der er også aromaer af ristede nødder og toast, der tilføjer en subtil sprødhed og kompleksitet til smagen. Her er tale om en champagne med fylde og dybde.

Mad til vinen:  Som al champagne er den god til skaldyr, men kan også klare retter med fisk, kylling og vildt.

Lagring:  Klar nu og kan ligge et par år.

Lidt om producenten: Champagnehuset Robert Jobart et fils ligger i Ludes – en historisk by i Montagne de Reims. Huset er beliggende mellem nationalskoven i bjergene og vinstokkene i Champagne-bakkerne. Vinmarkerne er klassificeret som “Premier cru”.

På etiketterne er indskrevet “RJ”, som er initialerne på både far, søn og barnebarn. Faktisk har champagnehuset Robert Jobart et fils været etableret i mere end 50 år, det vil sige tre generationer af RJ: Robert, Raynald og Romain. Robert Jobart, der er en professionel ønolog, grundlagde huset i 1968. Han satte al sin passion og viden til rådighed for at bearbejde vinstokkene og blande vinene. To årtier senere gav Robert stafetten videre til sin søn, Raynald, som fortsætter med at udvikle vinhuset og producerer den prestigefyldte cuvée, “La Carte Or”. I dag har Romain taget over. Ligesom Robert og Raynald er Romain anerkendt i Champagne-regionen. Romain arbejdede først sammen med sin far og tilegnede sig sin viden. I 5 år har han arbejdet selvstændigt på gårdens 2 hektar. En diskret mand, der trives i arbejdet med hans vinstokke.