Clos Du Roy  –  2022

Økologisk hvidvin fra Vignoble Dauny

Pris: 135 kr. ved 6 fl. – 155 kr. ved en fl.

Drue: Sauvignon Blanc – økologisk

Terroir: Caillottes (kalksten)

Alder på stokkene: 40 til 50 år

Høst: Druerne høstes med maskine 

Smagsnoter: Denne økologiske vin har en renhed og friskhed i sin smag, som gør den til et godt glas vin til de fleste lejligheder. Den har noter af både citrus og æble, samt en lang eftersmag af mandler og abrikos. Det er en syrerig vin, men med en balanceret blid syrer samt en god lang eftersmag af frugt.

Mad til vinen: Går godt sammen med skaldyr, fisk samt ost. Bør nydes ved 10 til 12 grader

Fremstilling: Først presse druerne i en pneumatisk presse, hvorefter mosten pumpes over i en tank der kan køle vinen den ned til ca. 8 grader. Dette gøres for at mosten kan “sætte” sig uden at gæringen går i gang. Efter ca. et døgn hæves temperaturen til omkring 20 grader, hvilket sætter gæringen i gang med den naturlige gær der findes på druerne og som er presset med ud i mosten. Efter gæringen hviler vinen i de store ståltanke frem til den skal flaskes i marts

Lagring: Er god nu, men kan gemmes 4 til 5 år

Lidt om producenten: DAUNY-familien hører til en familie af meget gamle vinproducenter i Sancerre, der har dyrket vin på de velkendte bakker i «CHAMPTIN» siden 1683. Nicole og Christian Dauny er den tolvte generation og den trettende generation er repræsenteret ved deres sønner Benoît og Thibaut, der tiltrådte i henholdsvis 1999 og 2007. I 1964 besluttede Lucien Dauny, Christians far, at omdanne vingården til økologisk landbrug Agriculture Biologique for at forbedre jordens frugtbarhed samt forsyne forbrugerne med et sundt, naturligt og velafbalanceret produkt som supplement til god mad. Vignoble Daunys vine kommer fra vinstokke der er dyrkede uden kemisk gødning, uden ukrudtsdræbere, uden insekticider samt uden syntetiske fungicider – svampemidler.