Terres Blanches  –  2022

Økologisk hvidvin fra Vignoble Dauny

Pris: 125 kr. ved 6 fl. – 145 kr. ved en fl.

Drue: Sauvignon Blanc – økologisk

Terroir: Terres Blanches (ler og kalk fra fosiler)

Alder på stokkene: ca. 25 år

Høst: Druerne høstes med maskine

Smagsnoter: Det er en let hvidvin, med blomster og  grønne æble aromaer. Frisk og rank med en befriende syre og god mineralitet. Den er medium fyldig og har en god eftersmag. 

Mad til vinen: Denne Sancerre er god som aperitif, men går også rigtig fint til skaldyr, fisk og salater med syre i dressingen – og selvfølgelig et perfekt match til gedeost.

Fremstilling: Først presse druerne i en pneumatisk presse, hvorefter mosten pumpes over i en tank der kan køle vinen den ned til ca. 8 grader. Dette gøres for at mosten kan “sætte” sig uden at gæringen går i gang. Efter ca. et døgn hæves temperaturen til omkring 20 grader, hvilket sætter gæringen i gang med den naturlige gær der findes på druerne og som er presset med ud i mosten. Efter gæringen hviler vinen i de store ståltanke frem til den skal flaskes i februar

Lagring: Er drikkeklar nu og kan gemmes 2 til 3 år

Lidt om producenten: DAUNY-familien hører til en familie af meget gamle vinproducenter i Sancerre, der har dyrket vin på de velkendte bakker i «CHAMPTIN» siden 1683. Nicole og Christian Dauny er den tolvte generation og den trettende generation er repræsenteret ved deres sønner Benoît og Thibaut, der tiltrådte i henholdsvis 1999 og 2007. I 1964 besluttede Lucien Dauny, Christians far, at omdanne vingården til økologisk landbrug Agriculture Biologique for at forbedre jordens frugtbarhed samt forsyne forbrugerne med et sundt, naturligt og velafbalanceret produkt som supplement til god mad. Vignoble Daunys vine kommer fra vinstokke der er dyrkede uden kemisk gødning, uden ukrudtsdræbere, uden insekticider samt uden syntetiske fungicider – svampemidler.