Cuvée Tradition

Champagne fra Paul Hazard

Pris: 230 kr. ved 3 flasker og 250 kr. ved 1 flaske

Drue: 48% Pinot Noir, 27% Meunier, 25% Chardonnay

Apellation: AOC, Cuvée, Non-vintage

Årgang: Non-vintage

Parcel: Châtillon sur Marne

Vinificering: Presset og gæret separat og iblandet stille rødvin. Andengæring og modning 36 mdr. i flasken. Denne most kommer fra den allerførste presning, hvilken er den bedste og den bliver kaldt “cuvée”.

Restsukker: 8 gram pr liter – Brut

Alkohol: 12%

Antal flasker: 5.000 stk. pr. år

Smagsnoter: Med en blanding af de tre druesorter, opnår Hazard en vellykket karismatisk Cuvée Rosé. Den laksefarvede champagne-rosé har en diskret mousse, efterfulgt af en række af perleagtige bobler. Smagen afslører en friskhed af røde frugter, som kirsebær og især sprøde jordbær. Lime og gær giver kontrasterne i smagen en skøn aroma.

Mad til vinen:  God som aperitif og god til mad. Især krydrede retter.

Lagring: Er drikkeklar nu.

Lidt om producenten: I 1970 besluttede Hazard-familien at beplante syv hektarer med vinstokke. Vinplanterne blev hurtigt gårdens foretrukne afgrøde, og i dag er det de to sønner, der siden 2008 har taget over. I 1992 besluttede de at ændre navnet på familiens vingård til Champagne Paul Hazard til ære for deres bedstefar, som gik bort samme år. 

Markerne er tilplantet med de tre hoveddruesorter, der bruges i Champagne: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Der laves håndhøstet og håndlavet champagne på vingården i Vallée de la Marne, og firmaet agerer som en såkaldt Récoltant Manipulant (RM), hvilket betyder, at de bruger deres egne druer til at lave deres vine.